Zien en doen

Twee Gouden Eeuwen

De Dunne Bierkade en de Paviljoensgracht zijn bijzonder. Uniek dat in de loop der eeuwen zoveel beroemde schilders in huizen van het Buitenmuseum gewoond hebben. Twee Gouden Eeuwen aan schilderkunst vonden hier zijn oorsprong. Vanaf de 17de eeuw was hier het broednest van creativiteit. Ons jaarprogramma sluit in 2021 hierop aan.

Den Haag speelt een prominente rol in Nederland. Het is de Hofstad, het centrum van macht en bestuur en de bakermat van kunst en wetenschap. Beleef de Gouden Eeuwen in het Buitenmuseum, Schilderrijk Den Haag met lezingen, proeverijen, tentoonstellingen, muziekperformances, workshops, rondleidingen, boottochten, wandelingen en fietstochten.

Let op onderstaand programma is ook voor groepen vanaf 8 personen te boeken. Vraag naar de mogelijkheden: 070 3220487.

Naast deze programma-onderdelen kunt u ook weer bij ons terecht voor een gids die u en uw gezelschap meeneemt voor:

a. een wandelarrangement door Den Haag (tijdens de Gouden Eeuw)

b. een wandeling door de Haagse Haven

c. diverse workshops (vanitas schilderen, bloemstilleven schilderen

Rondleiding in museum: Ontmoet de Hollandse Meesters

Het Buitenmuseum is alleen op afspraak te bezoeken: 070 3220487.

Welkom in het huishouden van Jan Steen! Het Buitenmuseum is een Schilderrijk stukje van Den Haag aan de Dunne Bierkade en omgeving en bestaat uit een aantal zeer fraaie parels. Hier woonden en werkten wereldberoemde schilders, zoals Jan Steen, Jan van Goyen en Paulus Potter. Voel je thuis bij de Hollandse Meesters.

Spinoza stadswandeling 

Stadswandeling
gedurende de maand oktober

Deze wandeling plaatst Spinoza centraal in de dynamische wereld van de 17de -eeuw. In die tijd speelde Den Haag een prominente rol als centrum van macht en bestuur en als bakermat van kunst en wetenschap. Evenals Spinoza brachten de hier woonachtige kunstenaars en wetenschappers vernieuwende inzichten. Waren zij een product van hun tijd of was de tijd een product van hun vindingrijkheid? Thema’s als filosofie, kunst, politiek en wetenschap komen aan de orde. De route loopt via het Spinozakwartier naar het gedenkmonument naast de Nieuwe Kerk. 

Wilt u meer activiteiten van Spinoza bijwonen? In oktober 2021 is een interessant programma samengesteld.

Stichting Spinoza Den Haag introduceert een nieuw Haags cultuurprogramma met tal van activiteiten op diverse erfgoedlocaties in de stad. Beleef het mee! Vergaar (meer) kennis en ervaar inspirerende momenten tijdens de oktobermaand in Spinozastad Den Haag. Meer informatie: https://www.spinozadenhaag.nl/spinoza-den-haag-oktober-2021/