Workshops

Diverse workshops

In het Buitenmuseum worden diverse workshops gegeven. Er zijn met name workshops voor volwassenen. Maar in de zomer hebben we ook een hele leuke workshop voor kinderen.

Kinderworkshop ‘Thuis bij Van Gogh’

Thuis bij Van Gogh is een bouwpakket van de zolderkamer van het huis van Van Gogh in Den Haag. Het pakket is eenvoudig in elkaar te zetten.  In het huis zijn kunnen de kinderen of jong volwassenen hun selfie plaatsen bij zijn vrouw, het kacheltje en het kindje in de wieg. 

Workshop ‘Zelfportretten met Van Gogh’

Voordat we met deze workshop beginnen bezoeken we eest  de pop-up tentoonstelling over Van Gogh in Den Haag en het atelier. Vervolgens gaan we een zelfportret maken.

Schilder- en/of creatieve workshop Tulpenmanie

Tijdens deze activiteit combineren we een korte historische inleiding en rondleiding door de stijlkamers van de Hollandse Meesters (o.a. atelier) met of een schilderworkshop of een creatieve workshop ‘tulpen maken’. 

Schilderworkshop Paulus Potter 

Het Buitenmuseum organiseert een workshop dier schilderen. De Hollandse Meester Paulus Potter schilderde veel verschillende dieren. Tijdens de bloeiperiode van de Gouden Eeuw, woonde hij een aantal jaar op de Dunne Bierkade. Naast koeien en paarden schilderde hij ook honden. In deze workshop gaan we een hond schilderen. 

Prijzen:

De workshops (anderhalf uur) zijn te boeken vanaf 10 personen en kosten €29,50 per persoon (of vanaf €295,- bij minder deelnemers), exclusief materiaalkosten en eventueel koffie/thee en versnaperingen.