Workshop ‘Zelfportretten met Van Gogh’

Inleiding en workshop

Voordat we met deze workshop beginnen bezoeken we eest  de pop-up tentoonstelling over Van Gogh in Den Haag en het atelier. Vervolgens gaan we een zelfportret maken.

Van Gogh in Den Haag

Een explosie van kleur, kracht, innovatie en emotie. Vincent van Gogh (30 maart 1853 – 29 juli 1890) is de grootste schilder van de 19e eeuw. Hij stond op het kruispunt van oud en nieuw. Maar liefst zes jaar van zijn leven, bracht hij in Den Haag door. Hier maakte hij een aquarel van een van zijn mooiste herinneringen; een bezoek aan de molen op de Rijswijkse Weg. We zien hier Vincent van Gogh met zijn broer Theo van Gogh bij de molen (na de regen). Het is niet alleen een mooie aquarel. Het is ook nog eens de enige afbeelding waarbij zowel Vincent als zijn broer zijn afgebeeld.

Zelfportretten en Van Gogh

Van selfie naar zelfportret; Van Gogh maakte wel 40 zelfportretten. Hij was natuurlijk -net als Rembrandt- zijn beste, meest betrouwbare, meest geduldige en meest voor de hand liggende model.

De zelfportretten van Van Gogh veranderen elke keer van stijl. Leer over de verschillende manieren van schilderen in de negentiende eeuw aan de hand van deze zelfportretten en schilder in een door jouw gekozen stijl een portret van jezelf.

Prijzen en boekingen:

Prijs: € 29,50 per persoon (minimaal 10 personen), exclusief materiaal

Boeken: Buitenmuseum 031 703220487