Tijden, tickets en prijzen

Reguliere rondleidingen (tickets)

 • Het Buitenmuseum is het hele jaar open en is uitsluitend te bezoeken met een deskundige gids. Dat kan tijdens een reguliere rondleiding op zaterdag en zondag om 12.30 uur en 14.30 uur. Op donderdagen is er een speciale tour.
 • U kunt voor de rondleiding 1 of meer kaartjes kopen in onze ticketshop of door telefonisch te boeken: 070 3220487, te mailen: buitenmuseum@gmail.com, bij de balie van de VVV aan het Spui 68 en natuurlijk in het museum (pinnen? ja graag). Meer dan 15 personen? Maak dan een groepsrondleiding (zie hieronder).
 • Het bezoeken van 2 locaties duurt een uur en het bezoeken van 3 locaties anderhalf uur. De starttijden zijn identiek. De twee locaties zijn het Paulus Potterhuis en het huis van Jan van Goyen en Jan Steen. De derde locatie is over het algemeen het Van Balckeneynde Huis, een authentiek grachtenpand uit het Hollands Classicisme van de hand van de paleizenbouwer Van Balckeneynde en Pieter Post. 
 • Reserveren is verplicht. Het kan voorkomen dat er geen plek meer is of dat we een rondleiding vanwege omstandigheden annuleren. 
 • Op donderdag zijn er speciale rondleidingen met een thema. De 1e donderdag van de maand is dat de historische havenwandeling, de 2e donderdag van de maand de hofjeswandeling, de 3e donderdag de Gouden Eeuwwandeling en de 4e donderdag de Haagse Highlights tour.
 • Elke vrijdag en zaterdag organiseert de Vincent van Gogh Experience de wandeling ‘De Haagse streken van Vincent van Gogh’.

Groepsrondleidingen (vanaf 6 personen)

 • Het is mogelijk om voor uw groep een privé-rondleiding te boeken. Dit is maatwerk en kan op elk desgewenst moment gedurende de week en het weekend. Boeken kan telefonisch: 070 3220487 of via de mail: buitenmuseum@gmail.com
 • De keuze van locaties kan afgestemd worden. 
 • Ook is het mogelijk om uw rondleiding te beginnen met koffie/thee en iets lekkers.
 • Kijk voor ons assortiment op de hele website of de speciale pagina voor groepen.

Extra’s bij de groepsrondleidingen

 • Bovendien zijn er ook andere producten waar u uit kan kiezen, zoals schilderworkshops, wandelingen, performances van muziek uit de renaissance en barok en kunstfietstochten. 
 • Wandelt u met ons mee? Een greep uit onze wandelingen: Den Haag High Lights, de Hofjeswandeling, de Vincent van Gogh wandeling, de historische haven wandeling en de Gouden Eeuw wandeling.
 • Daarnaast bieden wij diverse horeca-arrangementen met onze huiscateraar S.A.M.E.* Creativiteit gewaarborgd; van kunstevent met een barok stilleven buffet tot het Jan Steen diner. Alle gerechten worden met passie en smaak naar gelang het seizoen op uw wensen afgestemd door onze Italiaanse kokkin. Voor elk moment van de dag een op maat gemaakt concept. Denk aan lunch, diner, patisserie, antipasti met bijpassende dranken.

Verhuur

 • Bent u op zoek naar een unieke locatie voor uw vergadering, diner, seminar of workshop? Het Buitenmuseum biedt talloze mogelijkheden voor verhuur van ruimtes. U huurt de locaties exclusief voor uw gezelschap. Wij combineren dit altijd met een rondleiding door het museum. De verhuurprijzen zijn inclusief servicekosten voor de opbouw, aanwezigheid tijdens het event en de afbouw. Er is dus altijd een gastheer of gastvrouw aanwezig. Prijzen vanaf €375 per locatie per dagdeel. Meer dan 15 personen? Reken dan €12,50 p.p. per dagdeel hierbij. Via een staffel kan u de juiste prijzen vinden. Bij het afhuren van meer locaties/dagdelen krijgt u korting.
 • Ruimtes die wij verhuren bevinden zich in het huis van Jan van Goyen en Jan Steen, het Paulus Potterhuis en het Van Balckeneynde Huis. Ook andere locaties in het Buitenmuseum en de directe buurt zijn te huur. 
 • De ruimtes zijn standaard uitgerust met wifi en een flip-over. Op verzoek plaatsen wij een beamer en scherm of interactieve TV. 
 • U kunt online boeken. Wel is het belangrijk dat wij de beschikbaarheid van de ruimte van tevoren checken. Neem hiervoor contact op via 070 3220487 of buitenmuseum@gmail.com.

Verhuur met catering of een kunstevent?

Wij hebben diverse horeca-arrangementen in samenwerking met onze huiscateraar S.A.M.E.* Creativiteit gewaarborgd; van kunstevent met een barok stilleven buffet tot het Jan Steen diner. Alle gerechten worden met passie en smaak naar gelang het seizoen op uw wensen afgestemd door onze Italiaanse kokkin. Voor elk moment van de dag een op maat gemaakt concept. Denk aan lunch, diner, patisserie, antipasti met bijpassende dranken. Het boeken van deze horeca-arrangementen kan alleen via S.A.M.E. Uw horeca-arrangement wordt op maat gemaakt en is inclusief personeel en gebruik van de ruimten. U krijgt dus maar één rekening, namelijk van S.A.M.E. Een rondleiding door de panden of andere locaties is mogelijk, maar niet standaard.

Boeken kan via 070 3220487.

* Over SAME – S.A.M.E. Studio Antonella Margot Experience

Wij organiseren events, cateringen, workshops en reizen op maat. Voor het Buitenmuseum laten wij ons inspireren door de Gouden Eeuw en voor de Vincent van Gogh Experience door Vincent van Gogh. Antonella is kok, architect, keramiste en geboren en getogen Napolitaanse en Margot, event styliste en planner, kunstenares, reisdeskundige en geboren en getogen Limburgse.