Rondleidingen en excursies met gids (groepen)

Wie, wat, waar

  • Voor groepen vanaf 6 personen, maximaal 15 personen per gids
  • Starttijd op het hele of halve uur op aanvraag
  • Verschillende talen: Nederlands, Engels en Duits
  • Betaling met factuur vooraf (contant, PIN, creditcard), IBAN: NL90RABO0322828791.
  • Prijzen inclusief ontvangst met koffie/thee: €125,- voor 1 uur, €175,- voor anderhalf uur, €225,- voor 2 uur.
  • Reserveren: 070 3220487 of buitenmuseum@gmail.com 

Met uw groep het schilderrijk Den Haag ontdekken met een gids? Dat kan!

1. Rondleiding door de woonhuizen

Onze gidsen leiden u graag rond bij de Nederlandse Meesters van de 17de eeuw in de woonhuizen op de Dunne Bierkade. Een unieke plek waar zowel ‘de groten’ uit de 17de eeuw als uit de 19de eeuw woonden en werkten. Liever een buitenactiviteit? Uiteraard kan dat bij het Buitenmuseum!

2. De Hoogtepunten van Den Haag

Bekijk het historische centrum van Den Haag. We hebben daarvoor een speciale hoogtepunten wandeling georganiseerd, waarbij u de belangrijkste gebouwen van Den Haag, zoals paleis Noordeinde, het Binnenhof en het Plein ziet en daarbij het verhaal hoort en ziet! van de bewoners van ons museum, zoals de paleizenbouwer Van Balckeneynde, de schilders Jan Steen, Paulus Potter en Jan van Goyen, Bartholomeus van Hove en talloze Haagse Schoolschilders.

3. Hofjeswandeling, Hofjes door de eeuwen heen

Ook is het mogelijk om een unieke hofjeswandeling te maken. Den Haag is de hofjesstad bij uitstek. Wij voeren u door verschillende eeuwen en beginnen de wandeling in onze eigen hofjes, besloten tuinen in het Oude Centrum.

4. Spinoza in Den Haag

Ook kunt u met een gids een filosofische wandeling maken waarbij aandacht wordt besteed aan het erfgoed van Spinoza. Ook deze wandeling is uniek en richt zich met name op de directe omgeving. In deze audiotour staat Den Haag centraal. Den Haag speelde in de Gouden Eeuw een prominente rol in de Republiek. Het was de Hofstad, het centrum van macht en bestuur en de bakermat van kunst en wetenschap. We plaatsen Spinoza in de dynamische wereld van de 17de eeuw. De tocht gaat door zijn buurt, langs zijn huis en zijn graf. Net als Spinoza waren de kunstenaars en wetenschappers die hier woonden stuk voor stuk vernieuwers. Waren zij een product van hun tijd of was de tijd een product van hun vindingrijkheid? Conflict, filosofie, theologie, kunst, politiek en wetenschap staan centraal.

5. Historische havenwandeling

Op deze wandeling zetten we het historisch havengebied in het centrum van Den Haag in de schijnwerpers. De 400 jaar oude grachten, de passantenhaven, de museumhaven, de gedempte grachten en de panden van de oude rederijen, zijn onderdelen van het havengebied. Op deze wandeling komen we tevens langs een aantal fraaie industriële panden, een pakschuit en een aantal typische Haagse schepen.