Reis naar Napels

NAPOLI is

In de voetsporen van de Bourbons (1734 -1860)

20 – 23 februari 2020 | Deel 1
€ 1180,- per persoon alles inclusief | aanmelden voor 5 december

Boeken? bel met het Buitenmuseum: 070 3220487

Wij gaan op deze 4-daagse glorieuze City Trip “NAPOLI is” de stad ontdekken aan de hand van de werken en hobby’s van de Koninklijke Bourbons (van Carlo III tot zijn zoon Ferdinand IV).
Hiertoe behoren het Teatro San Carlo, Palazzo Reale, Reggia Capodimonte, Real Conservatorio, Galleria Borbonica, Villa Comunale, Foro Carolino, Reggia di Caserta en het centrum voor Koninklijke zijde in San Leucio.

Programma

Donderdag 20 februari

Vertrek 07:00 uur Schiphol – Aankomst 09:25 uur Capodichino Napoli
Check-in: luxe & rustig hotel hartje centrum incl. ontbijtbuffet
Uitleg programma met koffie en sfogliatelle bij het literaire cafè “Intra moenia” Bezoek aan: Palazzo Reale, Basilica di San Francesco di Paola, Piazza Plebiscito. Voorstelling: Opera Norma in Teatro San Carlo
Eten: Trattoria Mattonella, Pizzeria Vesi (facultatief)

Vrijdag 21 februari

Wandeling Neapolis
Bezoek aan: Real Conservatorio, San Gregorio Armeno met klooster
Bezoek aan: Real Museo Capodimonte incl. de tentoonstelling “Napoli, Napoli di lava, porcellana e musica” Eten: Trattoria Pulcinella
Speciaal diner: Archivio Storico

Zaterdag 22 februari | dagtocht per kleine touringcar


Onderweg Acquaduct Carolino
Bezoek aan: Zijdecomplex van San Leucio en Reggia di Caserta
Eten: Pizzeria nr1, I Masanielli di Francesco Martucci
Speciale avond: traditionele muziek met huisgemaakte Napolitaanse carnavalsspecialiteiten

Zondag 23 februari

Bezoek aan: Galleria Borbonica en Real Villa Comunale Stadswandeling via Castel dell’Ovo
Eten: Restaurant met zeezicht Antonio Antonio. Souvenir shopping o.a. cioccolata foresta Gay-Odin Terugvlucht 20:45 Capodichino – 23.30 Schiphol

Het programma is als een groeibriljant; er wordt aan gewerkt tot aan de reis voor het meest ideale programma.

Hoogtepunten:

Opera NORMA (Vincenzo Bellini) in het oudste en beroemdste theater van Europa Theater San Carlo (gebouwd op initiatief van Koning Carlo III).
Met goede zitplaatsen.

Wij maken een prachtige dagtocht naar het Koninklijk Paleis van Caserta in de stijl van Versailles en het zijdecomplex in Borgo San Leucio. Onderweg eten wij bij de nummer 1 pizzeria van Italië (en dus eigenlijk van de wereld).

Wij bezoeken de tentoonstelling die geweldig aansluit op onze reis “Napoli Napoli di lava, porcellana e musica” in het Real Museo Capodimonte, waar wij o.a. de oogverblindende porseleinkamer gaan zien.

Wij gaan op een magische expeditie: wij dalen af in de spelonken van ondergronds Napels in Galleria Borbonica, de immense ondergrondse vluchttunnel van de koning.

Culinaire Experience: in een elegante zaal gewijd aan het Koningshuis genieten wij van een Bourbons diner in een modern jasje, gemaakt door de sterrenchef Pasquale Palamaro.

Wij zijn er niet toevallig in het weekend van Carnaval. De Bourbons waren gek op deze grote gemaskerde feesten in prachtige kleding.
Onze laatste avond proeven wij de Carnavalsspecialiteiten onder het genot van traditionele muziek en spelletjes (albero della cuccagna).

Praktische informatie:

Wij organiseren deze reis voor een groep van maximaal 16 personen.Allemaal Italië liefhebbers met interesse in geschiedenis, architectuur, kunst, cultuur, muziek en heerlijketen.

In het weekend van 7 december horen jullie van ons of de reis definitief door kan gaan. Dit i.v.m. het minimum aantal deelnemers. Een eigen invulling van een dagdeel is in onderling overleg mogelijk. Wij kunnen de niet-genoten excursies niet retourneren.Wij ontmoeten elkaar op donderdag 20 februari om 05:00 uur bij de balie van Transavia op Schiphol.

Hierbij een aantal suggesties om goed aan deze reis te beginnen:-(Airport) taxi, bijv. Rotterdam – Schiphol bij vroeg boeking rond de € 80,- .-Easyhotel Airport Schiphol (goedkope optie), met nachtbus (N30 of N97, elke 10 minuten) in 7 minutennaar Schiphol.-Hotel CitizenM Schiphol, heerlijk en modern hotel (kingsize bedden) op loopafstand van de Terminal,maar duurder.-Bastion Hotel Schiphol met Shuttle-service vanaf het hotel naar Schiphol.

Voorwaarden

De verschuldigde bedragen bij onverhoopt annuleren zijn:

Bij annulering binnen 8 dagen na de reserveringsdatum: € 50,-..

Bij annulering vanaf 8 dagen tot 56 dagen voor de dag van aankomst: 50%.

Bij annulering vanaf de 56ste dag tot de 30e dag voor de dag van aanvang: 75%.

Bij annulering van de 30ste dag voor de dag van aanvang: 100%.

Wij raden iedereen aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij kunnen dit voor jullie regelen via de Europeesche verzekeringen.

Dieetwensen graag van te voren even met ons bespreken.