Het huis van Jan van Goyen en Jan Steen

Thuis bij de beroemde schilders: Jan van Goyen en Jan Steen 

Het huis van Jan van Goyen en Jan Steen, welkom in de Gouden Eeuw.

 • Centrum van Den Haag, Zuid Holland in stadspaleis aan de gracht Dunne bierkade 16a  (boven café de Paas)
 • Museum: rondleidingen, lezingen en workshops
 • Verhuur: Vergadering, Workshops, Brainstorm, Training, Presentatie, Ontbijt, Lunch, Private Dinner, Borrel & Huwelijk
 • 3 ruimtes: kamer en suite en serre (atelier en bedstede alleen ter bezichtiging)
 • 2 – 30 personen:  receptie 40 personen, theater/lezing 15 personen, vergadering/lunch 30 personen
 • Wifi, Beamer, Scherm of projectiewand
 • Huiscateraar voor consumpties 
 • Staffelsysteem: Bij verhuur van meer uren of huur tweede locatie van het Buitenmuseum krijgt u korting. Niet voor invaliden toegankelijk
 • Huur vanaf € 375, incl. BTW (0) (min 1 uur en max 4 uur)
 • Vlakbij OV, aan de mooiste gracht van Den Haag
 • Huur bedoeld als kostendekking voor het museum (non-profit-organisatie) en is altijd met (kleine) rondleiding in museum. Verhuren via City Apartments

Den Haag was in de Gouden Eeuw een belangrijke schilders stad. Aan de Dunne Bierkade woonden en werkten in die tijd Paulus Potter, Jan van Goyen en Jan Steen. Het Jan van Goyenhuis was decennia lang jaar het woonhuis en atelier van de zeventiende eeuwse schilder Jan van Goyen.  Wij heten u hier welkom! Ook de wereldberoemde Jan Steen, de schoonzoon van Jan van Goyen, heeft hier gewerkt. Het huis is opnieuw ingericht aan de hand van één van zijn schilderijen. Maar ook Jacques de Claeuw, een stillevenschilder is hier actief geweest.  Het huis bestaat uit een aantal stijlkamers uit de Gouden Eeuw, zoals een woon- en eetkamer, een schildersatelier en een bedstee. Ook is een speciale ruimte ingericht voor de tentoonstelling over Van Gogh in Den Haag.

Kamers en suite en serre

In de kamer en suite op de eerste verdieping kunnen vergaderingen, presentaties, ontbijt, lunches of diners worden gehouden.  De voorkamer is een stijlkamer uit de Gouden Eeuw en heeft een fraai uitzicht op de 400 jaar oude gracht van Den Haag. De achterkamer is de eetkamer. Hier prijkt een replica van ‘Gezicht op Den Haag’ van Jan van Goyen aan de wand. Het is de perfecte entourage voor een borrel, lezing of diner. Op het doek zijn tevens de panden van het Buitenmuseum afgebeeld. 

Huwelijksvoltrekking

Beleef uw mooiste dag van uw leven in het Jan van Goyenhuis.  Voor een besloten bruiloft is dit bijzondere grachtenpand met haar stijlkamers uit de Gouden Eeuw uitermate geschikt. Het is tevens mogelijk om in het naastgelegen Paulus Potterhuis of het Van Balckeneynde Huis de huwelijksreceptie of het diner te organiseren. U kunt het programma dus vervolgen op een andere locatie van het Buitenmuseum. Ook kunnen wij met een of meer boten naar een andere locatie varen. 

Museum

Voor groepsactiviteiten, zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid uit de Gouden Eeuw een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het Jan van Goyenhuis. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s .

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum Den Haag tel.  070 – 3220487

Jan van Goyenhuis, woonhuis van de landschapsschilder
Jan van Goyenhuis