Huisconcert

Midsummernight concert in de avonduren

Zondag 19 juni  I  20:00 uur
Zomerconcert (kwartet) in de prachtige stijltuin van het Paulus Potterhuis! 
Wij presenteren een fris & bondig programma met Beethoven string trio Op. 9, no. 3, C minor and Dohnanyi Serenade. Ontvangst met koffie/bloementhee en tulpenkoekjes en na afloop een zonnig drankje en hapje!

Musici
Alexandra Raikhlina-violin
Timur Yakubov-viola
Sietsi-Jan Weijenberg-cello

Wanneer: zondag 19 juni, 20.00 uur (vaderdag)

Waar: Dunne Bierkade 17, Den Haag

Kosten: € 17,50 p.p.

Boeken: (031)70 – 322 04 87 of buitenmuseum@gmail.com.


Over de twee componisten

De Duitse componist Ludwig von Beethoven (1770-1827) behoeft vrijwel geen introductie meer. Als componist is hij grootgebracht in de tijd van het rationalisme van de 18de eeuw. Hij bevindt zich op een kruispunt van oud en nieuw, tussen klassiek en romantiek. Zijn vroege composities zijn nog  in de traditie van het Weens classicisme geschreven. Later ontwikkelt hij de typische “Beethovenstijl”, die alom bekend is en tegenwoordig van zo’n populariteit getuigd dat zelfs de Franse president Macron ‘een Beethoven’ laat horen als hij over het plein van het Louvre zijn triomftocht luister bij wil zetten. In deze stukken geeft Beethoven op een zeer originele, ingenieuze manier een verklanking van zijn diepste gevoelens.

Muziek Serenade in C, Op. 10, voor strijktrio, is een vroege 20e-eeuwse suite met vijf delen van de Hongaarse componist Ernő Dohnányi (1877-1960). Het ging in première in Wenen in 1904, het jaar van zijn eerste publicatie, en werd geschreven in 1902 tijdens een concerttour naar Londen en Wenen.