Het Paulus Potterhuis

Paulus Potterhuis, Thuis bij ‘De Stier’ 

Welkom in het Paulus Potterhuis

Losse kaartverkoop voor rondleidingen vanaf  april 2019 t/m eind oktober. Verhuur van het huis en groepsactiviteiten: 070 3220487

Het Paulus Potterhuis, is het woonhuis van de beroemdste veeschilder uit de Gouden Eeuw, Paulus Potter.  Hij huurde dit fraaie grachtenpand  aan de mooiste gracht van Den Haag van de landschapsschilder Jan van Goyen. Potter trouwde met zijn buurmeisje, de dochter van de Paleizenbouwer Van Balckeneynde. Het huis is een uniek monument in Lodewijk de IVX-stijl met hoge plafonds. Potter schilderde het uitzicht dat hij had vanuit dit huis op het weiland. Het is vereeuwigd op ‘De Stier’. Dit schilderij is het toonbeeld van perfecte illusie.  Het Stadhouderlijk Hof was een belangrijke oprachtgever van Paulus Potter, vandaar dat ook  de portretten van Amalia van Solms en Frederik Hendrik te zien zijn.  

Museum

Voor groepsactiviteiten , zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid uit de Gouden Eeuw een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het Paulus Potter Huis. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s en een aantal lezingen.

Data losse kaartverkoop: Elke zaterdag en zondag van april t/m oktober 2019.   
Tijden: 12.30 uur en 14.30 uur  
Waar: Ingang Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17  
Prijs: 9 euro volwassene, 6,00 euro kinderen  
Aanvullende informatie en boeken: 070 3220487. Nota Bene: reserveren verplicht.  

 

Paulus Potterhuis, woonhuis van Paulus Potter aan de Dunne Bierkade Paulus Potterhuis[