Het museumschip

Het museumschip, thuis bij de binnenvaartschipper op een varend monument

Welkom op het museumschip Den Haag, ‘Het Schip van Vrede en Recht’

  • Centrum Den Haag, Zuid Holland, toegang steiger Bierkade 18B
  • Museum: rondleidingen, workshops en lezingen
  • Vergadering, Workshops, Brainstorm, Training, Presentatie, Ontbijt, Lunch, Private Dinner, Borrel & Huwelijk
  • Verhuur: 1 ruimte, 2 – 25 personen, WIFI, Internet, LCD/TV scherm, vanaf €275,00 per dagdeel, exclusief BTW. Minimale afname dagdeel (max. 4 uur), exclusief schoonmaak. Staffelsysteem. Bij verhuur van meer uren of huur tweede locatie van het Buitenmuseum krijgt u korting. 
  • Makkelijk bereikbaar, vlakbij OV en  parkeergarages 

Zoekt u een unieke locatie? Het museumschip Den  Haag is speciaal voor u aangemeerd in het oude centrum van Den Haag. Begin vorige eeuw maakte zeilschepen als het museumschip Hendrina Johanna nog deel uit van het gewone stadsbeeld. Stenen, hout, kolen werden per schip vervoerd over de vele grachten die Den Haag toen rijk was. Niet alle zeilende vrachtschepen waren geschikt om de Haagse grachten te bevaren. Om de haakse bochten te kunnen nemen konden de schepen niet langer zijn dan 26 meter en niet breder dan 4,58 meter. Voldeden ze aan die eisen dan kregen ze het predicaat Hagenaar.  Dit schip is een Hagenaar en heeft met waarschijnlijk de bouwstenen van het Vredespaleis vervoerd. De eigenaar heeft namelijk het schip speciaal in het jaar van de bouw van het Vredespaleis de boot laten bouwen. Het is dan ook het ‘Schip van Vrede en Recht’.

Exclusiviteit is gegarandeerd wanneer u op het museumschip een horeca- of vergaderarrangement boekt. U huurt de gehele boot af en bent verzekerd van een ongestoorde bijeenkomst.  De gastheer of gastvrouw zorgt ervoor dat het u bij de bijeenkomst aan niets ontbreekt. U kunt de bijeenkomst volledig laten cateren; van ontbijt tot lunch of van high wine tot diner. 

Beleef uw mooiste van dag van uw leven aan boord van het museumschip!

De Hagenaar Hendrina Johanna is de unieke trouwlocatie. Het zeilschip uit 1905 vormt een prachtig decor voor een romantische en onvergetelijke huwelijksvoltrekking. Onze organisatie heeft inmiddels ruimschoots ervaring in het organiseren van bruiloften. Het programma voor deze belangrijke en persoonlijke dag stellen wij dan ook in goed overleg met u samen.

Het museumschip is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het schip is gelegen in de binnenhaven van Den Haag en uitermate geschikt voor een besloten bruiloft met 20 gasten. Met een of meer van onze boten uit de Haagse vloot kunt u vervolgens naar de huwelijksreceptie of het diner varen. Ook is het mogelijk om het programma te vervolgen op een andere locatie van het Buitenmuseum. 

Museum

Voor groepsactiviteiten , zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het museumschip. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s, bijvoorbeeld een rondleiding over het schip, een wandeling door het Havenkwartier van  Den Haag, een wandeling langs (verdwenen) grachten, een workshop ‘scheepsknopen’, een workshop ‘zeemansliederen’, een lezing over ‘De Trekschuit, de intercity van de Gouden Eeuw’, of over de locaties waar het museumschip langsvoer en die Van Gogh beschreef of die verbonden zijn met kunstwerken van deze grootste kunstenaar uit de negentiende eeuw: ‘In het kielzog van Van Gogh’.

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum Den Haag –  070 3220487

museumschip, onderdeel van het Buitenmuseum
museumschip Den Haag