Welkom in de Gouden Eeuw

Speciaal arrangement over de Gouden Eeuw voor groepen 

Bezoek de Gouden eeuw en ontmoet een aantal hoofdpersonen uit de geschiedenis, zoals Jan Steen, Jan van Goyen en Constantijn of Christiaan Huygens. De trekschuit brengt u van de huizen van deze kunstenaars in Den Haag naar het buiten van Huygens in Voorburg en weer terug. Uiteraard kunt u genieten van een OudHollandse lunch aan boord.

Details Buitenmuseum 

√ Welkom in de Gouden Eeuw! Ontvangst met koffie/thee en cake in de stijlkamers van het Jan van Goyenhuis, het woonhuis van de landschapsschilder Jan van Goyen. U wordt verwelkomt door de schoonzoon van Jan van Goyen, Jan Steen en zijn vrouw. Ingang Dunne Bierkade 17
√ De schilder en zijn vrouw geven een rondleiding door het woonhuis en atelier. Ook bij buurman Paulus Potter gaan we op bezoek. Steen vertelt over de schilders van de Gouden Eeuw, maar ook over de kunstenaars die hier in de negentiende eeuw gewerkt en gewoond hebben; Beroemde kunstenaars, zoals Bart van Hove, Johannes Bosboom en…Vincent van Gogh 

Details rondvaart met oud-Hollandse lunch

√ Rondvaart met Oud-Hollandse lunch. Ook andere catering is mogelijk. De rondvaart voert ons langs de buitenhuizen aan de Vliet. U vaart met de ‘Hadrianus’, een boot die gebouwd is naar de tekeningen van de trekschuiten uit de Gouden Eeuw De boot is overdekt en verwarmd. 

Details Huygens’Hofwijck

√  Rondleiding in op de buitenplaats Huygens’Hofwijck door zijn vroegere bewoners  Huygens. Het buiten is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens of zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit de Gouden Eeuw. 

Terug met de boot

√ Met de rondvaart over de Vliet komt u dicht bij uw beginpunt weer terug. 

Voorbeeld van een tijdsplanning

11.00 12.15 ontvangst Buitenmuseum Dunne Bierkade 17 met bijvoorbeeld koffie/koek en rondleiding Buitenmuseum
12.30 13.45 rondvaart over de Vliet inclusief bijvoorbeeld Oud-Hollandse lunch (DH-V)
13.45 13.00 rondleiding Huygensmuseum Hofwijck
13.00 13.45 rondvaart over de Vliet (V-DH)

Begin of eindig bij het Buitenmuseum, contact?