Fietstocht: Ode aan het Hollandse landschap

Fietstocht zondag 22 en 29 mei om 13:00 uur
Fietstocht duurt ongeveer 90 minuten, 30 minuten vooraf ontvangst met koffie/thee
Maximaal 10 personen per tocht
Aanmelden verplicht: buitenmuseum@gmail.com of 070 3220487.
Ook Engelstalig op verzoek (in English on request)
Kosten: € 19,50 (koffie bij ontvangst is inbegrepen!)
Adres: Dunne Bierkade 17, Den Haag
OV: tram 1, 9, 15 en 16 halte Bierkade

Heeft u geen fiets? Dan kunt u deze huren bij de fietsverhuur aan de Bierkade 18 of bij het Openbaar Vervoer (OV fiets).

Meimaand Fietsmaand. Wat is mooier dan kunst, cultuur en de ontluikende natuur te verbinden op de fiets? Op zondag 22 en 29 mei gaan we een prachtige fietsroute maken langs plekken die als inspiratiebron gediend hebben voor kunstenaars en langs de huizen van de kunstenaars. De tocht heeft als onderwerp ‘Ode aan het Hollandse landschap’. Met kunstwerken als leidraad is de schoonheid van dit Hollandse landschap goed te ontdekken. U fietst ongeveer 1,5 uur. We beginnen en eindigen de tocht in het huis van Paulus Potter op de Dunne Bierkade 17 in Den Haag, waar we beginnen met een kopje koffie of thee. De tocht is veelzijdig. We fietsen door het Haagse bos en over het veen. Centraal staat een schilderij van Jan van Goyen en een belangrijke aquarel van Vincent Van Gogh.

Ontvangst Paulus Potterhuis

U wordt ontvangen in het Paulus Potterhuis. De dierenschilder Paulus Potter huurde het huis van Jan van Goyen en schilderde hier aan zijn beroemdste schilderij ‘De Stier’. Jan van Goyen schilderde hier honderden schilderijen, waaronder ‘Gezicht op Den Haag vanuit het zuidoosten’. Op dit schilderij liet hij zien hoe Den Haag er in de 17de eeuw uitzag, nou ongeveer dan… De Vliet werd verlegd, paleis Noordeinde gedraaid en de huizen van hemzelf en zijn buurman staan er in extra prominent op!