De Vincent van Gogh Experience

Thuis bij Van Gogh in Den Haag

De Vincent van Gogh Experience, welkom bij Van Gogh thuis in Den Haag.

  • In september en oktober 2020 zijn er speciale wandelingen ‘Haagse streken van Vincent van Gogh’
  • De Vincent van Gogh Experience is gehuisvest in het Jan van Goyenhuis, onderdeel van het Buitenmuseum, in het centrum van Den Haag
  • Museum, rondleidingen, arrangementen, rondvaarten, wandelingen, lezingen, reizen, cursus en workshop
  • Workshops (vanaf €29,50) en speurtocht (vanaf €10,-) 
  • Museumentree €9,50 voor de pop-up tentoonstelling.
  • Tevens mogelijk om het bezoek uit te breiden met een gegidste rondleiding door de omgeving €12,50 p.p..Wandeltocht en fietstocht al vanaf €12,50 per persoon (vanaf 6 personen). 
 •  

Den Haag is niet alleen de stad van Vrede en Recht, van het koningshuis en de stad aan het strand. Den Haag is ook de stad van Vincent van Gogh! Maar liefst zes jaar van zijn leven, bracht hij in Den Haag door. Nergens in zijn volwassen leven woonde en werkte hij langer dan in Den Haag. Aan de hand van de fysieke plekken van herinnering (locaties) wordt het verhaal van Vincent van Gogh verteld. Brieven, kunstwerken en locaties worden met elkaar verbonden.  Zelfs nadat Vincent de hofstad had verlaten heeft de stad nog invloed op hem. De band van Vincent met Den Haag  staat bij de Vincent van Gogh Experience Den Haag centraal. 

Voor kinderen bieden we een speurtocht door de wijk en de workshop: ‘Thuis bij Van Gogh in Den Haag’. Ook is er een educatief programma. Bij de workshops voor kinderen en volwassenen wordt aangesloten bij het Haagse werk van Vincent van Gogh. Gelet wordt op het gebruik van kleur,  perspectief, proportie, compositie en de onderwerpskeuze. Naast een workshop in het atelier en in de tuin, bieden wij tevens workshops op de locaties die Van Gogh schilderde of tekende in de wijk en daarbuiten.

Museum

Voor groepsactiviteiten, zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van de tentoonstelling ‘Van Gogh in Den Haag’ een aanrader.  Het Haagse werk van Van Gogh wordt in een kunsthistorische context geplaatst. . 

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum – 070 3220487Vincent van Gogh Experience in Jan van Goyenhuis Vincent van Gogh Experience[/caption]