Rondleidingen

Ontmoet de Hollandse Meesters en Thuis in de Gouden Eeuw

Twee Gouden Eeuwen

De Dunne Bierkade en de Paviljoensgracht zijn bijzonder. Uniek dat in de loop der eeuwen zoveel beroemde schilders in huizen van het Buitenmuseum gewoond hebben. Twee Gouden Eeuwen aan schilderkunst vonden hier zijn oorsprong. Zowel in de 17de als in de 19de eeuw was hier het broednest van creativiteit. Ons jaarprogramma sluit in 2020 hierop aan.

Voor groepen zijn er veel verschillende activiteiten. Voor de losse kaartverkoop (tickets) zijn er verschillende rondleidingen op donderdag (special tours) en op vrijdag, zaterdag en zondag. 

Op zaterdag en zondag:

Rondleiding in museum: Ontmoet De Hollandse Meesters 

Welkom in het huishouden van Jan Steen! Het Buitenmuseum is een Schilderrijk stukje van Den Haag aan de Dunne Bierkade en omgeving en bestaat uit een aantal zeer fraaie parels. Hier woonden en werkten wereldberoemde schilders, zoals Jan Steen, Jan van Goyen en Paulus Potter. Voel je thuis bij de Hollandse Meesters. Boeken? 070 3220487 of aan de balie van de VVV op het Spui 68. 

Rondleiding in het museum: Thuis in de Gouden Eeuw

Drie huizen (of bezienswaardigheden) van Hollandse Meesters en de stadstimmerman

Hier woonden en werkten een de architect Van Balckeneynde, de filosoof Spinoza en tal van Hollandse Meesters, zoals Jan van Goyen, Paulus Potter en Jan Steen. Maar dit was ook woongebied, een prachtig oud Hollands hofje en unieke stijltuinen doen ons hier aan herinneren. Tijdens dit arrangement bezoeken we drie van deze parels. Welke? in ieder geval het huis van Paulus Potter, Jan van Goyen en Jan Steen. Boeken? 070 3220487 of aan de balie van de VVV op het Spui 68.

De Special Tours op donderdag:

Op donderdagen zijn er special tours. De eerste donderdag van de maand is dat de historische havenwandeling, op de 2e donderdag van de maand de hofjeswandeling, op de derde donderdag van de maand de Gouden Eeuw wandeling en op de 4e donderdag van de maand de Haagse Highlights wandeling. Voor groepen tevens op andere dagen te boeken.

De Vincent van Gogh Experience op vrijdag en zaterdag:

Op de vrijdagen en zaterdagen worden er door de Vincent van Gogh Experience wandeltochten georganiseerd die eindigen op de pop-up tentoonstelling in het Buitenmuseum.