Buitenmuseum

Het Buitenmuseum, schilderrijk Den Haag

Een museum waarbij de aandacht uitgaat naar ‘Interactie, leren en beleven’.

Waarom zou je kiezen tussen cultuur of entertainment terwijl Het Buitenmuseum beiden heeft?!  Midden in de historische binnenstad is een Schilderrijk stukje van Den Haag met een aantal zeer fraaie parels.  In het Buitenmuseum is alles verrassend dichtbij. Beroemde schilders, Koninklijk Den Haag en het havenkwartier zijn bijvoorbeeld enkele ingrediënten voor een geslaagd dagje uit.

Hier maak je kennis met Van Gogh en ben je welkom in het Huishouden van Jan Steen!

Wil je zien wat dit kleine land beroemd heeft gemaakt? Stap dan binnen in de Gouden Eeuw bij de roemruchte schilders Paulus Potter en Jan van Goyen.  Blikvanger van het Buitenmuseum is het woonhuis van Van Balckeneynde, bouwer van het Catshuis, de ambtswoning van onze minister-president en van de vele paleizen van het Koninklijk Huis.  Pieter Post ontwierp voor hem een van de mooiste grachtenpanden van Den Haag. Als stad van Vrede en Recht brengt Den Haag landen van over de hele wereld samen met als basis het gedachtengoed van Spinoza, dat hier aan het papier is toevertrouwd.

Binnen 10 minuten ben je in het Mauritshuis of het Haags Historisch Museum en kan je de schilderijen bekijken die hier zijn ontstaan. Geniet van de vele terrasjes van ‘De Gracht’ of vaar over het mooiste stukje gracht van Den Haag. Ontdek met een audiotour dit oude havenkwartier of bekijk met de gevelbordjes welke beroemde schilder waar gewoond heeft. Feesten kan tijdens één van de leukste evenementen van Den Haag: Jazz’in de Gracht. Het Buitenmuseum biedt je het beste van twee werelden!

Wil je álles zien en ervaren in deze Schilderrijke stad aan zee? Neem dan vooral de tijd en overnacht in een fraai grachtenpand of in het fraaiste hofje uit de Gouden Eeuw.  Het is zelfs mogelijk om ‘in’ het Buitenmuseum te overnachten! Het Buitenmuseum is te groots voor een dag!

Locatie
  

Locaties van het Buitenmuseum: