Bouwen aan vrijheid – 15 juni

Het Buitenmuseum organiseert dit jaar een wandeling met het thema ‘Bouwen aan Vrijheid’. Centraal staat het begrip vrijheid door de eeuwen heen met een duidelijke nadruk op de Gouden Eeuw, het ultieme symbool van het leven in vrijheid door de inwoners in de succesvolle rijke Republiek.

Natuurlijk staan de bewoners, panden en stijltuinen van het Oude Centrum centraal. De wandeling begint en eindigt in het Jan van Goyenhuis aan de Dunne Bierkade 16a en voert ons langs de ateliers en woonhuizen van roemruchte schilders in het Oude Centrum. Speciale aandacht gaat uit naar de paleizen en woonhuizen die de stadstimmerman Van Balckeneynde bouwde in en rond Den Haag.

Wanneer: Op de Dag van de Architectuur 15 juni 13.30 uur en 15.00 uur

Duur: 1 uur

Prijs: €9,00 per persoon

Locatie: start Paulus Potterhuis Dunne Bierkade 17, 2512 BC Den Haag U