Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw

De speciale activiteiten zijn onder voorbehoud. Momenteel kunt u nog niet met een groep bij ons terecht. Neem contact met ons op en we informeren u naar de mogelijkheden. Het kan zijn dat het museumprotocol in de loop der tijd wijzigt en dat er weer meer mogelijk is.

Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw

Den Haag is de stad van de Gouden Eeuw! Er is van deze historie nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen.

De huizen van Jan van Goyen, Jan Steen en Paulus Potter

Jan Steen zelf onthaalt de gasten en geeft een rondleiding in het Buitenmuseum. U ontdekt een ander huishouden van Jan Steen (1625-1679). Jan Steen vertelt over zichzelf en andere schilders, zoals Jan van Goyen en Paulus Potter, die in de panden van het museum woonden en werkten. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen en Jan Steen schilderde in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen. De stijlkamers geven een goed beeld van de Gouden Eeuw in Den Haag.

De trekschuit, intercity van de Gouden Eeuw

Na een bezoek aan de panden varen we over de Vliet langs buitenhuizen met onderweg een oudhollandse lunch, op een nagebouwde 17de-eeuwse trekschuit.

Huygens’Hofwijck

De vaartocht brengt ons naar Huygens’ Hofwijck. Vanaf 1642 de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, vader en zoon. Vader was diplomaat en secretaris van de stadhouders. De zoon was wereldberoemd wis- en natuurkundige: ontdekker dat Saturnus ringen heeft (en geen oren!), het slingeruurwerk en de eerste die vaststelde dat licht een golfbeweging was. 

In 45 minuten brengt de schuit, de Hadrianus, de deelnemers terug vanuit  de lang vervlogen eeuw naar het hedendaagse startpunt.

Data:   11 oktober en voor groepen in overleg op diverse data
Informatie: – 11:00 uur: ontvangst in het Paulus Potterhuis, koffie & lekkernij en rondleiding door het Buitenmuseum
– 12:30 uur: Rondvaart over De Oude Vliet inclusief heerlijke Oud-Hollandse Lunch
– 13:45 uur: Rondleiding Huygens’ Hofwijck
– 15:00 uur: Terugvaart over De Oude Vliet 
Waar:  Aanvang locatie: Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17 Den Haag
Prijs: Slechts € 44,95 volwassenen, €22,50 kinderen
Boeken: In voorgaande jaren een absoluut succes. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal tickets per tocht! Telefonisch boeken: (031)70 – 322 04 87  Plaatsen gegarandeerd bij minimaal 15 boekers. Zie algemene voorwaarden (48 uur van tevoren geen annuleringen meer). NL90RABO0322828791 tnv Buitenmuseum Den Haag