Heropening vanaf 4 juli 2020

Twee Gouden Eeuwen

Het Buitenmuseum Schilderrijk Den Haag opent op zaterdag 4 juli na een kleine verbouwing weer haar deuren voor het publiek. Men is van harte welkom in de Gouden Eeuw bij de roemruchte schilders Jan Steen, Paulus Potter en Jan van Goyen thuis. Het museum is uitgebreid met drie stijltuinen waar het heerlijk toeven is. Vanwege het museumprotocol is een nieuwe routing, waardoor in 2020 nog meer te zien is dan afgelopen jaar.  

Koop een kaartje

Speciale activiteiten 2e helft 2020:

Jan Steen op tafel, een food story art experience 3 oktober

Tijd voor een culinair feestje op de Dunne Bierkade! Met schilderijen en spreekwoorden van het werk van Jan Steen als leidraad is een zinnenstrelende en interactieve maaltijd samengesteld, waarbij er vanaf het voorgerecht tot het nagerecht een samenspel is van kunst en smaak.

Lezing Paulus Potter in Den Haag 4 oktober

Op 4 oktober is het dierendag. Een geschikt moment om aandacht te besteden aan de beroemdste dierenschilder van Den Haag, de Hollandse Meester Paulus Potter. Tijdens de bloeiperiode van de Gouden Eeuw, woonde hij een aantal jaar op de Dunne Bierkade. Hij schilderde hier aan De Stier en rond deze tijd is ook De straf van de jager geschilderd, waarbij een nachtmerrie-achtig tafereel zich voordoet: prooidier en jager hebben van functie gewisseld. Tijdens deze lezing gaan we in op de Haagse tijd van Paulus Potter. Lees verder.

Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw 11 en 18 oktober

Den Haag is de stad van de Gouden Eeuw! Er is van deze historie nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen. In dit arrangement maken we een combinatie van een bezoek aan de huizen van Paulus Potter,  Jan van Goyen en Jan Steen, een vaartocht over de Vliet en Huygens’Hofwijck. Dit arrangement wordt gehouden op 11 oktober en 18 oktober. Meer informatie