Open voor publiek! 2020

Twee Gouden Eeuwen

Het Buitenmuseum Schilderrijk Den Haag is na een kleine verbouwing weer open voor het publiek. Men is van harte welkom in de 17de eeuw bij de roemruchte schilders Jan Steen, Paulus Potter en Jan van Goyen thuis. Het museum is uitgebreid met drie stijltuinen waar het heerlijk toeven is. Vanwege het museumprotocol is een nieuwe routing, waardoor in 2020 nog meer te zien is dan afgelopen jaar.  

Koop een kaartje

Speciale activiteiten 2e helft 2020:

Wandelarrangement ‘Haagse streken van Vincent van Gogh’

In het najaar van 2020 (vanaf 24 september tot eind oktober) worden er voor kleine groepjes en huishoudens wandelingen georganiseerd door de Vincent van Gogh Experience.

Het is in 2020 150 jaar geleden dat Van Gogh in Den Haag kwam wonen. Bijna zes jaar woonde en werkte Vincent van Gogh in Den Haag en omstreken. Met dit wandelarrangement van drie kilometer volg je hem op de voet. Met brieven, aquarellen, tekeningen en zijn eerste schilderijen in de hand ontdek je de buurt van Vincent van Gogh.

Jan Steen op tafel, een food story art experience 3 oktober

Tijd voor een culinair feestje op de Dunne Bierkade! Met schilderijen en spreekwoorden van het werk van Jan Steen als leidraad is een zinnenstrelende en interactieve maaltijd samengesteld, waarbij er vanaf het voorgerecht tot het nagerecht een samenspel is van kunst en smaak.

Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw 11 en 18 oktober

Den Haag is de stad van de Gouden Eeuw! Er is van deze historie nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen. In dit arrangement maken we een combinatie van een bezoek aan de huizen van Paulus Potter,  Jan van Goyen en Jan Steen, een vaartocht over de Vliet en Huygens’Hofwijck. Dit arrangement wordt gehouden op 11 oktober en 18 oktober. Meer informatie