Vaararrangement ‘Van Gogh in Den Haag’

Combinatie event met eerst een Ooievaart-rondvaart vanaf de Bierkade 18b met  hierna een bezoek aan de tentoonstelling over ‘Van Gogh in Den Haag’ in het Buitenmuseum.

• Duur: 2 uur en 30 minuten
  • Prijs: €19,50 per volwassenen, €10,00 per kind, inclusief koffie/koek in Buitenmuseum
  • Vertrek: Bierkade 18B (havenkantoor)

Vaararrangement

Themavaart over de Haagse jaren van van Gogh. Bijna zes jaar woonde en werkte hij in deze stad. Als 16-jarige kunsthandelaar in opleiding maakte hij hier kennis met de wereld van de kunst. Later wortelt en groeit Van Gogh als beginnend kunstenaar nog meer in het Haagse stadsleven. Met brieven, aquarellen, tekeningen en zijn eerste schilderijen in de (virtuele) hand varen we in het kielzog van Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh Experience in het Buitenmuseum

Naderhand breng je een bezoek aan de tentoonstelling van de Vincent van Gogh Experience in het Buitenmuseum. Dit is een pop-up tentoonstelling over het Haagse
werk van Vincent van Gogh. Het werk en de brieven van Van Gogh die met de directe omgeving te maken hebben, worden op banners getoond. Een wandeling van drie kilometer verbindt de diverse locaties. De tentoonstelling brengt een ode aan de 6 jaar die Van Gogh in Den Haag doorbracht en is in zes talen vertaald.

Opstapplaats

De boottochten vertrekken vanaf de Bierkade 18b in het centrum van Den Haag. Er wordt geadviseerd om ongeveer 15 minuten voorafgaand aan de start van de tocht aanwezig te zijn.

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 10 juni 2018 15:00  17:30   vaartocht en bezoek tentoonstelling