Het Paulus Potterhuis

Paulus Potterhuis, Thuis bij ‘De Stier’ 

Welkom in het Paulus Potterhuis, woonhuis van de schilder

  • Centrum van Den Haag, Zuid Holland in grachtenpand uit de Gouden Eeuw aan de gracht Dunne bierkade 17
  • Verhuur: Vergadering, Workshops, Brainstorm, Training, Presentatie, Ontbijt, Lunch, Private Dinner, Borrel & Huwelijk
  • 2 ruimtes: Kamer en suite (voorkamer en achterkamer), 2 – 40 personen, Wifi, Beamer, Scherm , huur vanaf €350 per dagdeel (4 uur) exclusief BTW, exclusief schoonmaak. Eigen cateraar. Staffelsysteem: Bij verhuur van meer uren of huur tweede locatie van het Buitenmuseum krijgt u korting.
  • Vlakbij OV, aan de mooiste gracht van Den Haag

Het Paulus Potterhuis, is het woonhuis van de beroemdste veeschilder uit de Gouden Eeuw, Paulus Potter.  Hij huurde dit fraaie grachtenpand  aan de mooiste gracht van Den Haag van de landschapsschilder Jan van Goyen. Potter trouwde met zijn buurmeisje, de dochter van de Paleizenbouwer Van Balckeneynde. Het huis is een uniek monument in Lodewijk de IVX-stijl met hoge plafonds. Potter schilderde het uitzicht dat hij had vanuit dit huis op het weiland. Het is vereeuwigd op ‘De Stier’. Dit schilderij is het toonbeeld van perfecte illusie.  Het Stadhouderlijk Hof was een belangrijke oprachtgever van Paulus Potter, vandaar dat ook w de portretten van Amalia van Solms en Frederik Hendrik te zien zijn.  

Kamers en suite

In de Stijlvolle voorkamer op de begane grond kunnen vergaderingen, presentaties, ontbijt, lunches of diners worden gehouden.  De plafondschilderingen van Pieter Stortenbeker in de voorkamer is de blikvanger van deze ruimte.  In de achterkamer prijkt De Stier aan de wand. De capaciteit van de ruimtes zijn: tot 15 personen aan één tafel in de voorkamer en tot 25 personen in de achterkamer (tot 40 personen aan verschillende tafels in voor- en achterkamer). In theateropstelling is er ruimte geschikt voor max. 40 personen. Bij mooi weer heb je uitloop naar de prachtige stijltuin.

Huwelijksvoltrekking

Geniet van de perfect verzorgde bruiloft.  Wij weten de juiste ambiance te creëren in dit bijzonder huis uit de Gouden Eeuw. Het is mogelijk om in het naastgelegen Van Balckeneynde Huis of het Jan van Goyenhuis de huwelijksreceptie of het diner te organiseren. Bij mooi weer heb je uitloop naar de prachtige stijltuin.* U kunt het programma dus vervolgen op een andere locatie van het Buitenmuseum. Ook kunnen wij met een of meer boten naar een andere locatie varen. 

Museum

Voor groepsactiviteiten , zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid uit de Gouden Eeuw een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het Paulus Potter Huis. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s, bijvoorbeeld een lezingcyclus over ‘Schilders  uit de Gouden Eeuw’, een schilderworkshop ‘Hollands Realisme’ of een culinaire workshop ‘Barokke schilderkunst om van te smullen’.

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum Den Haag tel.  070 – 3220487

* in overleg ivm privacy van buurtgenoten.

 

Paulus Potterhuis, woonhuis van Paulus Potter aan de Dunne Bierkade
Paulus Potterhuis