Ontmoet wereldberoemde schilders

Ontmoet Wereldberoemde Schilders

Welkom in het huishouden van Jan Steen! Het Buitenmuseum is een Schilderrijk stukje van Den Haag aan de Dunne Bierkade en omgeving en bestaat uit een aantal zeer fraaie parels. Hier woonden en werkten wereldberoemde schilders, zoals Jan van Goyen, Paulus Potter en Jan Steen. U komt thuis bij deze schilders.

Op elke laatste zondag van de maand ontmoet u zelfs een van de bewoners (acteur), misschien wel Jan van Goyen, Jan Steen of de echtgenote van Paulus Potter.

Het Jan van Goyenhuis 
Een uniek privé-museum. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen. Jan Steen schilderde juist in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen Dit schilderij heeft model gestaan voor de stijlkamers die u bezoekt. Het atelier en de bedstede zijn heel schilderachtig. 

Het Paulus Potterhuis 
De dierenschilder Paulus Potter huurde dit voorname pand van zijn buurman, Jan van Goyen. Hier schilderde Paulus Potter het landschap op zijn beroemdste schilderij ‘De Stier’. Paulus Potter trouwde met zijn buurmeisje, Adriana van Balckeneynde.

Praktische informatie

  • Wanneer:  zaterdag en zondag in 2018 om 12.30 en 14.30 uur. Reserveren verplicht.
  • Van tevoren boeken is verplicht: telefonisch 070 3220487 of bij de VVV/The Hague Marketing (aan de balie of online)
  • Duur:  ongeveer een uur 
  • Prijs: €9,00 voor volwassenen, €6,00 voor kinderen
  • Locatie: Paulus Potterhuis Dunne Bierkade 17
  • Talen: Nederlands en Engels, andere talen op verzoek.