Het Van Balckeneynde Huis

Het Van Balckeneynde Huis, Thuis bij de paleizenbouwer uit de Gouden Eeuw

Welkom in ‘Het stadspaleis van de paleizenbouwer’

  • Centrum van Den Haag, Zuid Holland in stadspaleis aan de gracht Dunne bierkade 18
  • Verhuur: Vergadering, Workshops, Brainstorm, Training, Presentatie, Ontbijt, Lunch, Private Dinner, Borrel & Huwelijk
  • 2 ruimtes: Bibliotheek en Salon, 2 – 60 personen, Wifi, Beamer, Scherm of projectiewand, huur verhuur vanaf €350 per dagdeel (4 uur) exclusief BTW,  (minimale afname dagdeel van 4 uur), exclusief schoonmaak. Eigen cateraar. Staffelsysteem: Bij verhuur van meer uren of huur tweede locatie van het Buitenmuseum krijgt u korting.
  • Vlakbij OV, aan de mooiste gracht van Den Haag

Het Van Balckeneynde, is het woonhuis van de stadstimmerman uit de Gouden Eeuw. Pieter Post was de bouwmeester van dit fraaie stadspaleis dat aan de mooiste gracht van Den Haag is gebouwd. Het huis is een uniek monument. Wanneer u hier over de drempel stapt bent u in de Gouden Eeuw. Van Balckeneynde was de bouwer van veel Haagse paleizen, het Catshuis en de St. Sebastiaansdoelen. Later werd dit huis gekocht door Anton en Johann Frantz Lyncker (1776-1791), die hier een ‘fabriek’ voor het Haagse porselein vestigde. Ook de gebroeders Verveer, een Joodse kunstenaarsfamilie uit de negentiende eeuw, woonde in dit huis.

Salon

In de Stijlvolle salon op de begane grond kunnen vergaderingen, presentaties, ontbijt, lunches of diners worden gehouden. Tot 20 personen aan één tafel of tot 36 personen aan verschillende tafels. In theateropstelling is er ruimte voor max. 40 personen. Bij mooi weer heb je uitloop naar de prachtige stijltuin.

Bibliotheek

De Bibliotheek kan gebruikt worden als vergaderruimte voor 12 personen aan één vergadertafel en voor circa 20 personen in theateropstelling. 

Huwelijksvoltrekking

Het Van Balckeneynde Huis is een bijzondere trouwlocatie.  Wij hebben veel ervaring met de organisatie van huwelijken. Het programma voor deze belangrijke en persoonlijke dag stellen wij dan ook in goed overleg met u samen.

Het Van Balckeneynde Huis is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. In dit huis, het naastgelegen huis van Paulus Potter of het Jan van Goyenhuis is het mogelijk om de huwelijksreceptie of het diner te organiseren. U kunt het programma dus vervolgen op een andere locatie van het Buitenmuseum. Ook kunnen wij met een of meer boten naar een andere locatie varen. 

Museum

Voor groepsactiviteiten , zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid uit de Gouden Eeuw een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het Van Balckeneynde Huis. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s, bijvoorbeeld ‘Schilders en bouwers uit de Gouden Eeuw’, ‘Van Balckeneynde tot Van Balckeneynde, bouwer aan Vrede’, ‘Haags Porselein, een statusobject’, ‘De Joodse wandeling’, ‘de Gebroeders Verveer, negentiende eeuwse schilderkunst ten top’, ‘Oranjes en hun paleizen’, ‘Oranje op het Veen’.  

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum Den Haag tel.  070 – 3220487

 

Van Balckeneynde Huis, stadspaleis op de Dunne Bierkade
Van Balckeneynde Huis