Den Haag van alle kanten

Speciaal voor groepen hebben we een bijzonder arrangement.

Geniet van historisch Den Haag en bekijk het van alle kanten; vanaf het water, klim maar een uitzichtpunt op de Haagse Toren, wandel door de historische binnenstad en bezoek de panden waar de schilders van de Gouden Eeuw werkten en woonden.

Details

√ Ontvangst met thee/koffie en appeltaart in de woonhuizen en ateliers van Jan Steen, Jan van Goyen en Paulus Potter (Buitenmuseum).

√ Stadsrondvaart. De boten hebben elk een capaciteit van maximaal 30 personen. Vrijwilligers van de Haagse rondvaart, de Ooievaart, laten u Den Haag vanaf het water zien.

√ Beklimming Haagse Toren. Onder begeleiding van een gids gaat u mee naar het dak van de hofstad. NB meer dan 200 treden naar de top! Na een aardige klim wordt u beloond met een fraai uitzicht over de stad Den Haag.

√  Wandeling door het Buitenmuseum. U wandelt onder begeleiding van een gids door het Den Haag van de Gouden Eeuw. Midden in de historische binnenstad is een schilderrijk stukje van Den Haag met een aantal zeer fraaie parels. Maak kennis met het gedachtegoed van Spinoza en neem een kijkje in een van de oudste hofje van Den Haag. U loopt door een gebied met gedempte grachten en komt uit in het oude havenkwartier van de stad. Uiteindelijk stapt u binnen in de Gouden Eeuw bij roemruchte schilders als Jan van Goyen en Jan Steen.

√ Bijvoorbeeld een Oud-Hollandse lunch in het Paulus Potterhuis (Buitenmuseum)

Voorstel voor een tijdsplanning
10.15 10.30 Sfeervol ontvangst in het Buitenmuseum, open vanaf 10.00 uur.
10.30 11.20 Bijvoorbeeld de stadsrondvaart
11.30 12.30 Daarna de beklimming Haagse Toren
12.30 13.15 Vervolgens een wandeling door de Gouden Eeuw
13.15 14.00 Catering voor de lunch bijvoorbeeld een Oud-Hollandse lunch, locatie: in het Buitenmuseum