Het Jan van Goyenhuis

Thuis bij de beroemde schilders: Jan van Goyen, Jan Steen en Jacques de Claeuw

Het Jan van Goyenhuis, welkom in huis van de landschapsschilder van de Gouden Eeuw.

  • Centrum van Den Haag, Zuid Holland in stadspaleis aan de gracht Dunne bierkade 16a  (boven café de Paas)
  • Museum: rondleidingen, lezingen en workshops
  • Openingstijden  zaterdag en zondag: 14.00-17.00 uur, op aanvraag.  Entree €9,50 inclusief rondleiding een of meer locaties Buitenmuseum
  • Verhuur: Vergadering, Workshops, Brainstorm, Training, Presentatie, Ontbijt, Lunch, Private Dinner, Borrel & Huwelijk
  • 3 ruimtes: kamer en suite en serre (atelier en bedstede alleen ter bezichtiging), 2 – 40 personen, Wifi, Beamer, Scherm of projectiewand, huur vanaf €350 per dagdeel (4 uur) exclusief BTW, exclusief schoonmaak. Eigen cateraar. Staffelsysteem: Bij verhuur van meer uren of huur tweede locatie van het Buitenmuseum krijgt u korting. Niet voor invaliden toegankelijk.
  • Vlakbij OV, aan de mooiste gracht van Den Haag

Den Haag was in de Gouden Eeuw een belangrijke schilders stad: hier zaten de rijke opdrachtgevers. Aan de Dunne Bierkade woonden en werkten in die tijd Paulus Potter, Jan van Goyen en Jan Steen. Het Jan van Goyenhuis was meer dan twintig jaar het woonhuis en atelier van de zeventiende eeuwse schilder Jan van Goyen.  Wij heten u hier welkom! Ook de wereldberoemde Jan Steen, de schoonzoon van Jan van Goyen, heeft hier gewerkt. Het huis is opnieuw ingericht aan de hand van één van zijn schilderijen. Maar ook Jacques de Claeuw, een stillevenschilder is hier actief geweest.  Het huis bestaat uit een aantal stijlkamers uit de Gouden Eeuw, zoals een woon- en eetkamer, een schildersatelier en een bedstee. Ook is een speciale ruimte ingericht voor de tentoonstelling over Van Gogh in Den Haag.

Kamers en suite en serre

In de kamer en suite op de eerste verdieping kunnen vergaderingen, presentaties, ontbijt, lunches of diners worden gehouden.  De voorkamer is een stijlkamer uit de Gouden Eeuw en heeft een fraai uitzicht op de 400 jaar oude gracht van Den Haag. De achterkamer is de eetkamer. Hier prijkt een replica van ‚Gezicht op Den Haag‘ van Jan van Goyen aan de wand. Het is de perfecte entourage voor een borrel, lezing of diner. Op het doek zijn tevens de panden van het Buitenmuseum afgebeeld. 

Serre

De serre is een moderne ruimte. In 2017 is deze ruimte geheel vernieuwd. De ruimte is geschikt voor diners  tot 40 personen in diverse opstellingen. De serre grenst aan het terras met fraai uitzicht op de notenboom en stijltuin achter het Paulus Potterhuis.

Huwelijksvoltrekking

Beleef uw mooiste dag van uw leven in het Jan van Goyenhuis.  Voor een besloten bruiloft is dit bijzondere grachtenpand met haar stijlkamers uit de Gouden Eeuw uitermate geschikt. Het is tevens mogelijk om in het naastgelegen Paulus Potterhuis of het Van Balckeneynde Huis de huwelijksreceptie of het diner te organiseren. U kunt het programma dus vervolgen op een andere locatie van het Buitenmuseum. Ook kunnen wij met een of meer boten naar een andere locatie varen. 

Museum

Voor groepsactiviteiten, zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid uit de Gouden Eeuw een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het Jan van Goyenhuis. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s, bijvoorbeeld rondleidingen over Van Gogh in Den Haag, een lezingcyclus over ‘Schilders  uit de Gouden Eeuw’ en een schilderworkshop ‘Hollands Realisme’ .

Ook voor de losse kaartverkoop zijn er vanaf het voorjaar van 2018 een aantal arrangementen waarbij een bezichtiging van het Jan van Goyenhuis mogelijk is. Kijk hiervoor in onze agenda of informeer bij de VVV.

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum Den Haag –  Dunne Bierkade 18 – 2512 BC –  DEN HAAG –  010 – 265 36 59

Jan van Goyenhuis, woonhuis van de landschapsschilder
Jan van Goyenhuis

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.