Het Van Balckeneynde Huis

Het Van Balckeneynde Huis, Thuis bij de paleizenbouwer uit de Gouden Eeuw

Welkom in ‚Het stadspaleis van de paleizenbouwer’

Het Van Balckeneynde, is het woonhuis van de stadstimmerman uit de Gouden Eeuw. Pieter Post was de bouwmeester van dit fraaie stadspaleis dat aan de mooiste gracht van Den Haag is gebouwd. Het huis is een uniek monument. Wanneer u hier over de drempel stapt bent u in de Gouden Eeuw. Van Balckeneynde was de bouwer van veel Haagse paleizen, het Catshuis en de St. Sebastiaansdoelen. Later werd dit huis gekocht door Anton en Johann Frantz Lyncker (1776-1791), die hier een ‘fabriek’ voor het Haagse porselein vestigde. Ook de gebroeders Verveer, een Joodse kunstenaarsfamilie uit de negentiende eeuw, woonde in dit huis.

Museum

Voor groepsactiviteiten , zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van deze  bezienswaardigheid uit de Gouden Eeuw een unieke ervaring. Het Buitenmuseum organiseert voor groepen op afspraak activiteiten in het Van Balckeneynde Huis. Zo  zijn er rondleidingen, lezingen en workshops met diverse thema’s, bijvoorbeeld ‚Schilders en bouwers uit de Gouden Eeuw‘, ‚Van Balckeneynde tot Van Balckeneynde, bouwer aan Vrede‘, ‚Haags Porselein, een statusobject‘, ‚De Joodse wandeling‘, ‚de Gebroeders Verveer, negentiende eeuwse schilderkunst ten top‘, ‚Oranjes en hun paleizen‘, ‚Oranje op het Veen‘.  

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Data losse kaartverkoop: Elke zaterdag en zondag van 14 april t/m 28 oktober 2018. Nota Bene. Dit huis wordt niet altijd meegenomen in de tour.    
Tijden: 12.30 uur en 14.30 uur  
Waar: Ingang Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17  
Prijs: 9 euro volwassene, 6,00 euro kinderen  
Aanvullende informatie en boeken: 070 3220487. Nota Bene: reserveren verplicht.

  • Centrum van Den Haag, Zuid Holland in stadspaleis aan de gracht Dunne Bierkade 18
  • Verhuur: Vergadering, Workshops, Brainstorm, Training, Presentatie, Ontbijt, Lunch, Private Dinner, Borrel & Huwelijk
  • 2 ruimtes: Bibliotheek en Salon, 2 – 60 personen, Wifi, Beamer, Scherm of projectiewand, huur vhuur vanaf €350 per dagdeel (4 uur) exclusief BTW,  (minimale afname dagdeel van 4 uur), exclusief schoonmaak. Eigen cateraar. Staffelsysteem: Bij verhuur van meer uren of huur tweede locatie van het Buitenmuseum krijgt u korting.
  • Vlakbij OV, aan de mooiste gracht van Den Haag
 

 

Buitenmuseum Den Haag  –  DEN HAAG –  070 –3220487

 

Van Balckeneynde Huis, stadspaleis op de Dunne Bierkade
Van Balckeneynde Huis