De Vincent van Gogh Experience

Thuis bij Van Gogh in Den Haag

De Vincent van Gogh Experience, welkom bij Van Gogh thuis in Den Haag.

  • De Vincent van Gogh Experience is gehuisvest in het Jan van Goyenhuis in het centrum van Den Haag
  • Museum, rondleidingen, arrangementen, rondvaarten, wandelingen, lezingen, reizen, cursus en workshop
  • Fietstocht, wandeltocht, steptocht en boottocht al vanaf €12,50 per persoon (vanaf 7 personen exclusief huur)
  • Workshops en speurtocht vanaf €10,- per persoon (exclusief materiaal)
  • Museumentree €9,- voor Jan van Goyenhuis, inclusief wandelroute twv €3,50. Tevens mogelijk om het bezoek uit te breiden met een gegidste rondleiding door de omgeving €12,50 p.p..

Den Haag is niet alleen de stad van Vrede en Recht, van het koningshuis en de stad aan het strand. Den Haag is ook de stad van Vincent van Gogh! Maar liefst zes jaar van zijn leven, bracht hij in Den Haag door.  Nergens in zijn volwassen leven woonde en werkte hij langer dan in Den Haag. Aan de hand van de fysieke plekken van herinnering (locaties) wordt het verhaal van Vincent van Gogh verteld. Brieven, kunstwerken en locaties worden met elkaar verbonden.  Zelfs nadat Vincent de hofstad had verlaten heeft de stad nog invloed op hem. De band van Vincent met Den Haag  staat bij de Vincent van Gogh Experience Den Haag centraal. 

Arrangementen op maat

Wilt u Den Haag, Scheveningen of Voorburgdoor Vincents ogen zien en zijn woorden horen? De Vincent van Gogh Experience organiseert graag uw groeps- of familieuitje (vanaf 7 personen).  Voorbeelden zijn wandeltochten (1 tot 1,5 uur), fietstochten (10-15 km) en steptochten (1 uur). Vertrek mogelijk van bijvoorbeeld het Centraal Station Den Haag, Hollands Spoor, VVV Den Haag, Paleis Noordeinde, Panorama Mesdag, het Jan van Goyenhuis, het Kurhaus of de vuurtoren in Scheveningen enVoorburg Centraal. Er zijn speciale themavaartochten in Den Haag: in het kielzog van Vincent van Gogh. Zie hiervoor: de museumboot.

Voor kinderen bieden we een speurtocht door de wijk en de workshop: ‚Thuis bij Van Gogh in Den Haag‘. Ook is er een educatief programma. Bij de workshops voor kinderen en volwassenen wordt aangesloten bij het Haagse werk van Vincent van Gogh. Gelet wordt op het gebruik van kleur,  perspectief, proportie, compositie en de onderwerpskeuze. Naast een workshop in het atelier en in de tuin, bieden wij tevens workshops op de locaties die Van Gogh schilderde of tekende in de wijk en daarbuiten.

Museum

Voor groepsactiviteiten, zoals tijdens een dagje uit in Den Haag is het bezichtigen van de tentoonstelling ‚Van Gogh in Scheveningen‘ een aanrader. De tentoonstelling wordt gehouden in het Jan van Goyenhuis. De  gaat de aandacht uit naar de totstandkoming van het genre ‘Zeegezicht’. Het Haagse werk van Van Gogh wordt in een kunsthistorische context geplaatst. Via een wirwar aan (familie)banden schetst de Van Gogh Experience een wereld die voorafging aan het kunstwerk van Vincent van Gogh door de wereldberoemde kunstenaars uit haar buurt. 

Informatie over prijzen, bezichtigen en boeken:

Buitenmuseum – 070 3220487

Vincent van Gogh Experience in Jan van Goyenhuis
Vincent van Gogh Experience